19.06.2020
Szanowni Państwo,
zapraszamy wszystkich chętnych na warsztaty kulinarne on-line w języku angielskim.
Zajęcia dedykowane są dla grupy wiekowej 13- 16 lat, czas trwania jednego warsztatu to od 90 do maksymalnie 120 minut (w zależności od realizowanego przepisu). Koszt jednego warsztatu to 130 zł. Istnieje możliwość zakupu pakietu 8 zajęć, wtedy cena jednego kursu wynosi 950 zł.
W cenę kursu wliczone są produkty spożywcze, potrzebne do ugotowania każdego z dań. Zapakowany zestaw dla uczestnika będzie do odbioru w siedzibie The Teachers.
Zajęcia prowadzone będą raz w tygodniu, w lipcu i sierpniu w soboty o godzinie 11.
Lipiec: cykl „w stronę Orientu”
Każdy z warsztatów dedykowany będzie szeroko pojętym kuchniom orientalnym.
Podczas zajęć nie tylko nauczymy się gotować daną potrawę, lecz poznamy także podstawy kultury kulinarnej danego regionu – nauczymy się nazw składników i metod przygotowywania charakterystycznych dla danej kuchni potraw:
1.07 – Stir fry, czyli szybkie, Azjatyckie makarony. Na zajęciach przygotujemy orientalny makaron z kurczakiem, pak choi i brokułami
8.07 – ABC curry. Poznamy podstawowe warianty tej potrawy, przyjrzymy się różnicom w przygotowywaniu tego typu dań w Tajlandii i Indiach. Ugotujemy kurczaka tikka masala
15.07 – Mleko kokosowe. Porozmawiamy o zastosowaniu tego produktu w różnych kuchniach Azjatyckich. Przygotujemy tajską zupę tom kha, z kurczakiem
22.07 – Miska ryżu. Porozmawiamy o tym podstawowym, dla kuchni orientu zbożu, przygotujemy smażony ryż z jajkiem i warzywami
29.07 – Weganizm i wegetarianizm w kuchniach Azjatyckich. Porozmawiamy o kulturowych aspektach nie jedzenia mięsa w Azji, przygotujemy indyjską zupę dhal, z czerwonej soczewicy
Sierpień: „Włochy jakich nie znacie”
Każdy z warsztatów dedykowany będzie mniej kanonicznym odsłonom znanej i lubianej kuchni włoskiej.
Podobnie jak w poprzednim cyklu, porozmawiamy też o kuchniach różnych regionów Włoch i obalimy kilka makaronowych mitów.
5.08 Pasta i basta. Nauczymy się prawidłowo gotować makaron, przyrządzimy tagliatelle z dynią, fetą i pomidorami
19.08 Risotto. Porozmawiamy o zastosowaniu ryżu w kuchni włoskiej, ugotujemy risotto z sezonowymi warzywami
26.08 Nie tylko tiramisu. Porozmawiamy o włoskich deserach i przygotujemy deser niespodziankę
Można już się zapisywać!
Zapraszamy telefonicznie 660- 577-771 lub mailowo.
@czoch.com.pl
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zobacz naszą politykę prywatności
W pełni respektujemy i szanujemy prawo do prywatności i ochrony danych osobowych odwiedzających nasz serwis internetowy. Niniejszy dokument określa zasady gromadzenia oraz postępowania z informacjami uzyskiwanymi w czasie realizacji usług.